Lezen, lezen en nog eens lezen...

Door: SuzanneterWaarbeek

Blijf op de hoogte en volg Suzanne

25 Januari 2011 | Verenigd Koninkrijk, Liverpool

Het wordt al wat moeilijker om iedere keer weer een leuke blog te schijven die ook interessant is om te lezen voor de mensen thuis,want na de eerste paar weken, waarin alles nog nieuw was, begint het nu allemaal wat rustiger te worden en krijg ik ook steeds meer te doen voor school. Afgelopen vrijdag hadden we bij America on Film een zogenaamde screening. Dat houdt in dat we de hele les een film kijken waar we naderhand een analyse over moeten schrijven. We keken een heel politiek getinte film 'The Manchurian Candidate', een film uit 1963. Je moest je kop er goed bijhouden anders snapte je er op den duur niets meer van. Nu die analyse dus nog :-S
Zaterdag heb ik aangeboden om voor een groep pannenkoeken te gaan bakken. We waren met z'n achten dus dat betekent veel bakwerk. Nu hebben wij een fornuis waar je erg veel geduld voor moet hebben, dus tegen de tijd dat iedereen één pannenkoek op had, waren we alweer anderhalf uur verder. Na één pannenkoek hebben we dan ook maar besloten om pizza's te bestellen :-P Na het avondeten was er een feestje in flat 11 (boven ons) waar we even heen zijn geweest en daarna wilde de hele handel nog naar een club. Voor de mensen die mij een beetje kennen, daar stond ik eigenlijk niet zo om te springen, maar we waren met een hele groep dus vooruit... Ik had geen flauw idee wat ik aan moest, mijn hele garderobe hangt immers nog thuis, dus Kristen, een Amerikaans meisje, bood aan om in mijn karige garderobe te duiken en iets voor me uit te zoeken. Vervolgens zijn we met z'n allen naar club Modo gegaan. Een grote club waar de muziek echt loei- en loeihard stond. Ik moet nog steeds wennen aan hoe de meisjes hier erbij lopen, want sommige hebben nauwelijks wat aan. Zo spotte ik een meisje met hotpants dat net zo goed een riem had kunnen zijn. Ik zat er nog over te denken om er een foto van te maken, maar ik denk niet dat ze dat zo op prijs zouden stellen. Om een uur of 3 verlieten we de club weer om een taxi terug naar de campus te pakken. We hebben geleerd dat het handiger is om van te voren een taxi te bestellen, want de een na de andere taxichauffeur verkondigde ons dat hij niet naar Aigburth Park ging. En als je daar midden in de nacht staat, zónder jas, is dat koud hoor! Om ons heen liepen allemaal laveloze Engelsen en vrouwen waarvan ik dacht dat ze allemaal aan het tippelen waren (ik vraag me trouwens af hoe je een prostituee hier herkent, ze moeten echt een naambordje op hebben, want anders onderscheid je ze niet van de 'gewone' Liverpoolse vrouwen) Na drie kwartier kleumen arriveerde onze bestelde taxi eindelijk en kon ik eindelijk mijn warme bed opzoeken. De volgende dag was ik dus van plan lekker lang uit te slapen... niet dus! Iedere maandag testen ze namelijk om 11 uur het brandalarm en dat ding maakt me een takkeherrie! Gelukkig hoeven we niet daadwerkelijk het gebouw te verlaten want dan was ik blijven liggen. Ze komen me maar halen als er écht brand is...

Gisteren heb ik voor het eerst het vak 'Major Authors' gehad. De eerste 6 weken worden boeken van Charles Dickens behandeld (we moeten dus één boek per week lezen...moet voor mij niet zo'n probleem zijn :-P) en de laatste 4 weken behandelen we weer een andere schrijver. De leraar is net afgestudeerd en niet veel ouder dan ik. Hij gaf ons eerst wat algemene informatie over Charles Dickens en liet ons daarna wat fragmenten uit zijn werk zien waar wij dan onze interpretatie aan moesten geven. Blijkbaar denk ik alleen niet goed of diep genoeg, want die man kwam met héle andere, abstracte dingen waarvan ik dacht: hoe kom je daar nou weer zo bij?! Dus ik ben benieuwd of mijn essay aan zijn maatstaven zal voldoen.

Verder maak ik eigenlijk niet zo veel meer mee. Ik heb komende donderdag een fieldtrip naar 3 musea waar we de architectuur gaan bekijken waar ik een essay over moet schrijven. Dat wordt nog wat want ik weet dus echt niks, nakkes, nada van architectuur! Gelukkig wordt er wel rekening mee gehouden dat we internationale studenten zijn en dat we alleen het tweede semester volgen. Dus dat zal wel goedkomen.

@ Gerda: speciaal voor jou heb ik nog even de foto van de Primark toegevoegd. Het is wel een foto van de buitenkant, de binnenkant bestaat uit vier verdiepingen met schoenen, kleding, accessoires en weet ik allemaal wat nog meer. In Rotterdam zit er ook een, maar omdat dat de enige in Nederland is, hangen ze daar altijd met de benen buiten boord. Hier hoef je eigenlijk nooit lang te wachten voor de kassa (ze hebben echt overal zo'n qeueing-system: je staat in een gezamenlijke rij en vervolgens word je naar een bepaalde kassa geroepen). Dat zouden ze in NL ook eens in moeten voeren!

De groeten aan iedereen in NL en blijf vooral berichtjes posten!

Liefs Suzanne

• 27 Januari 2011 - 12:37

Gerda:

Hey Suzanne,

Wat leuk die foto van Primark :-). Ik ken de winkel niet, maar goed als ik nog eens in Rotterdam ben, dan zal ik eens kijken of ik naar binnen wil gezien de drukte :-). En anders toch een keer naar Engeland.

Het blijft leuk om je op deze manier te kunnen volgen en het maakt niet uit hoor als het iets minder spannend is :-)

Nou succes met schrijven.

Tot de volgende keer.

XXX

• 28 Januari 2011 - 00:37

Mama:

Die koffie ziet er lekker uit. Volgende week komen we proeven!

• 29 Januari 2011 - 12:05

Riet Meulenbeek:

Hoi Suzanne,

Vandaag de 29e ben ik bij Gerda en Freek en heb al je verhalen gelezen en de foto's bekeken. Om niet uit de toom te vallen, moet je je make-up en je kleding misschien ook aanpassen. Toch een hotpants kopen?
    Leuk dat je zulke leuke medestudenten hebt. Misschien wil je wel helemaal niet meer terug naar de Achterhoek!! Geniet van het komende bezoek van je ouders en Sander. De volgende keer dat ik weer hier ben, lees ik je stories weer.

Vee liefs,
    Tante Riet

• 17 Februari 2011 - 09:15

Jan Linders:

Hi Suzanne,

So you're gradually turning into a vintage Dickens expert! Which titles are you reading? Good question about the Liverpudlian prostitutes. I'll ask some of my colleagues if they happen to know the answer -:) !
    greetz,
    Jan